Het belang van hulp vragen

Meer hulp vragen, meer hulp accepteren en meer hulp bieden – 

Een jongen was bezig een zware steen op te tillen, maar dat lukte hem niet. Een voorbijganger zag hem een tijd zo worstelen en vroeg: “Gebruik je al je krachten?” “Ja, dat doe ik zeker, meneer”, antwoordde jongen geïrriteerd. “Nee, dat doe je niet” antwoordde de man. “Ik sta al even hier, maar je hebt me nog altijd niet gevraagd je te helpen.”

Dit verhaal haalt René Diekstra aan in zijn column in het AD en dat raakt me.

Mijn voornemen voor komend jaar: Meer hulp vragen, meer hulp accepteren en meer hulp bieden. Als ik het niet voor mezelf doe, dan voor de missie van Psychologie in het Onderwijs. Want hoe zonde is het om niet alle krachten te gebruiken?

 

Mocht je benieuwd zijn naar de thema’s die we aanbieden vanuit Psychologie in het Onderwijs? Bekijk dan deze pagina met ons aanbod.

Plaats een reactie