Psychologie zou vooral niet goed moeten zijn voor je CV

Mocht je Psychologie willen toevoegen aan jouw onderwijs. Doe het dan om de juiste redenen – 

Ik begon met Psychologie in het Onderwijs, nadat ik om me heen zag hoeveel personen van mijn leeftijd (dat kun je nog gerust jong noemen ☺️ ) kampten met stressklachten. Ik dacht toen: we leren blijkbaar iets niet, wat we wel nodig hebben.

Wanneer ik uitleg wat ik doe met Psychologie in het Onderwijs, dan krijg ik heel af en toe nog wel eens de reactie: “Oh, maar dat is goed voor het CV van de leerlingen!”

Ja, dat is het ongetwijfeld. Maar dat is dus precies wat het volgens mij niet zou moeten zijn.

Mocht je Psychologie willen toevoegen aan jouw onderwijs. Doe het dan om de juiste redenen. Niet om je te profileren als school, niet om het CV van je leerlingen op te krikken, maar omdat je ze iets mee wilt geven waar ze hun leven lang profijt van kunnen hebben.

Benieuwd naar de thema’s die we aanbieden vanuit Psychologie in het Onderwijs? Bekijk dan deze pagina met ons aanbod.

Plaats een reactie