MODULES PSYCHOLOGIE VOOR LEERLINGEN

SOCIALE PSYCHOLOGIE

De module Sociale Psychologie is gericht op de thema’s: Het zelfbeeld, sociale overtuigingen en groepsgedrag.

Het doel van de module is om inzicht te krijgen in gedachtepatronen die veel mensen hebben en om zowel kritischer als milder te worden ten opzichte van zichzelf en de ander.

Tijdens deze module zullen wetenschappelijke theorieën worden besproken op het gebied van sociale psychologie, maar vooral zullen we ervaringsgerichte oefeningen doen en werken in een persoonlijk werkboek.


Meer info

POSITIEVE PSYCHOLOGIE

De module Positieve Psychologie is gericht op de thema’s: persoonlijke drijfveren, de cirkel van invloed en helpende overtuigingen.

Het doel van de module is om inzicht te krijgen in de dingen die jou gelukkig
maken en geeft handvatten om hier meer grip op te krijgen.

Tijdens deze module zullen wetenschappelijke theorieën worden besproken op het gebied van positieve psychologie, maar vooral zullen we ervaringsgerichte oefeningen doen en werken in een persoonlijk werkboek.


Meer info

MOTIVATIE & LEREN-LEREN

De module Motivatie & Leren-leren is gericht op de volgende thema’s: doelen stellen, leertechnieken, plannen, motivatie en mindset.

Het doel van de module is om het leerplezier terug te vinden en met juiste motivatie en focus aan de slag te kunnen met jouw schoolwerk. 

Tijdens deze module zullen we wetenschappelijke theorieën bespreken op het gebied van leren en motivatie, maar vooral gaan we kijken wat voor jou werkt! 


Meer info

WAAR PAST HET BINNEN HET ONDERWIJS?

REGULIER ONDERWIJS (VO)

Je kunt de module Psychologie binnen het voortgezet onderwijs aanbieden binnen talent- of daltonuren, als masterclass binnen keuzevakken of als toevoeging aan het reguliere programma van bijvoorbeeld vakken als filosofie of burgerschap. 

REGULIER ONDERWIJS (MBO)

Binnen het mbo zou het programma aansluiten als onderdeel van loopbaanoriëntatie en/of burgerschap. 

Ook binnen de keuzedelen zou het passen bij als toevoeging/onderdeel van Ondernemend gedrag of Interculturele diversiteit. 

THEMADAGEN PSYCHOLOGIE

Het is mogelijk een dag of dagdelen Psychologie aan te bieden als project. Deze themadag kan worden ingestoken als introductie in het vakgebied psychologie, bijvoorbeeld als onderdeel van loopbaanoriëntatie, of specifiek gericht op thema’s als zelfbeeld, discriminatie, groepsgedrag of geluk.

GRATIS STRATEGIEGESPREK

Binnen elke school ligt de ruimte net een beetje anders. Ik denk graag met je mee waar psychologie het beste past binnen jouw school. Laat een bericht achter en ik neem binnen 24 uur contact op.