Mentorpakket

Werken aan mentaal welzijn

Met dit mentorpakket krijg je toegang om 4 workshops die jij kunt toepassen in de les.

Al deze materialen zijn ontworpen om jou als mentor te ondersteunen en om ervoor te zorgen dat de bijeenkomsten voor jou en jouw leerlingen zo waardevol mogelijk zijn.

Beschikbaar voor MBO en het Voortgezet Onderwijs.

Thema's

Groepsdynamiek

Tijdens deze bijeenkomst worden er, samen met de leerlingen, nieuwe afspraken gemaakt en normen gevormd. Leerlingen weten waar deze op gebaseerd zijn, ze hebben er immers zelf mee ingestemd.

Motivatie

In deze bijeenkomst leren leerlingen dat er knoppen zijn waar ze zelf aan kunnen draaien om meer motivatie te voelen. Jij als mentor kan dat samen met hen onderzoeken. Na de les zijn ze zich ervan bewust wat hen motiveert en wat hun droom voor ‘later’ is.

Omgaan met tegenslagen

Tijdens deze bijeenkomst leren leerlingen dat het heel normaal is om verschillende emoties te voelen bij een tegenslag. Daarnaast weten ze welke vormen van coping er zijn én dat ze een keuze hebben in hoe ze reageren.

Stress

In deze bijeenkomst leren leerlingen hoe ze stress bij zichzelf kunnen herkennen, wanneer ze het krijgen en zijn ze zich bewust van wat zij nodig hebben om weer op te laden na stress.

Mentorpakket

Dit mentorpakket bevat:

Tijdelijke actie
Van €79,00 voor €59,00 excl. btw
(inclusief BTW €71,39)

NOTE: Sluit na de betaling de pagina niet af. Op de bedankpagina kan je het E-book downloaden. 

Toelichting mentorpakket

Het Mentorpakket bevat alles wat je nodig hebt om interactieve mentorbijeenkomsten te organiseren. 

Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

  • Een handleiding en overzicht van onderwerpen, waarmee we achtergrondinformatie geven over wat de verschillende mentorbijeenkomsten inhouden en waar onze organisatie voor staat.
  • Een aantal video’s, waarin jij als mentor wordt meegenomen in het onderwerp. Hierin wordt toegelicht waarom de bijeenkomst van belang is en worden er tips gegeven die je kan gebruiken bij het geven van de bijeenkomst.
  • Voor elke bijeenkomst een werkblad voor jou als mentor, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd wat je kunt doen tijdens de les. Het werkblad bevat oefeningen en verdiepende vragen, die zijn gekoppeld aan het onderwerp.
  • Voor elke bijeenkomst een werkblad met vragen en oefeningen voor de leerlingen, als hulpmiddel voor tijdens de bijeenkomst. Daarnaast staan er algemene tips op voor de leerlingen over het specifieke onderwerp.
  • Bijlagen voor bij de oefeningen, die eventueel gebruikt kunnen worden.
    Al deze materialen zijn ontworpen om jou als mentor te ondersteunen tijdens het geven van de les en om ervoor te zorgen dat de bijeenkomsten voor jou en jouw leerlingen zo waardevol mogelijk zijn.