Vacature trainer leerlingen

Word trainer bij Psychologie in het Onderwijs!

Het doel van Psychologie in het Onderwijs is om impact te maken op leerlingen en studenten. We willen dat zij zich bewuster worden van hun gedachten, gedragingen en overtuigingen en dat ze meer invloed krijgen op hun eigen mentale welzijn. Dit doen we door kennis te geven, vaardigheden aan te leren en onderwerpen te normaliseren. Onze missie – een mentaal gezonde generatie in een wereld vol uitdagingen – is groots en ambitieus en daarom zijn we altijd op zoek naar mensen die met ons willen samenwerken om deze missie te bereiken.

Heb jij:
 • Een sterk geloof en vertrouwen in onze missie?
 • Een achtergrond in Toegepaste Psychologie (HBO) of Psychologie (WO) of zit je in het laatste jaar van je studie? Of ervaring als bevoegd docent en aanvullende opleidingen in Psychologie gevolgd?
 • Affiniteit met jongeren van 10 tot en met 25 jaar?
 • Ervaring met lesgeven/trainen/voor groepen staan?
 • Minimaal 1x per twee weken beschikbaar, met voorkeur op dinsdag, woensdag of donderdag?

Dan zit je hier goed!

Deel deze pagina

WhatsApp
Email

Onze waarden

We zoeken niet iemand die zomaar een bijbaantje wil. We zoeken een collega die samen met ons wil werken aan onze missie en daarin zichzelf blijft, zichzelf aangaat, zichzelf open blijft stellen, zichzelf dienstbaar aan de missie opstelt en zichzelf moed blijft inpraten als het uitdagend is.

Jouw rol als trainer

Je geeft workshops aan klassen over verschillende psychologische thema’s (zoals omgaan met tegenslagen, stress en verbinding) aan jongeren tussen de 10 en 25 jaar binnen verschillende typen onderwijsinstellingen, waaronder het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deze workshops geef je alleen, maar er is bijna altijd een mentor of docent aanwezig, die jouw ondersteunt in het klassenmanagement. 

Naast het geven van workshops aan hele klassen geven we ook modules (voor leerlingen die daar zelf voor kiezen), mentorreeksen (een aantal weken achter elkaar in de mentorles) en motivatietrainingen (aan kleinere groepen/individueel voor leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken). Hoe en wat precies, hangt altijd af van de behoeften en beschikbaarheid van de school. Er zijn dus verschillende mogelijkheden en alles vindt altijd plaats in overleg.

Wat verwachten we van jou:

 • Affiniteit met leerlingen: Je hebt ervaring met het staan voor groepen en spreekt de taal van leerlingen, waarbij je de belevingswereld van verschillende doelgroepen begrijpt.
 • Zelfverzekerd en flexibel: Je durft voor een klas vol nieuwe gezichten te staan en gaat uitdagingen aan, zelfs als het voelt alsof je in het diepe wordt gegooid. Je kunt goed schakelen bij onverwachte situaties, zoals een extra reistijd, een andere klas of de afwezigheid van een mentor. Wanneer je merkt dat een thema of werkvorm niet aanslaat, kan jij makkelijk een andere weg inslaan. Je voelt de behoefte van de groep aan.
 • Maatschappelijke sensitiviteit: Je kunt je makkelijk verbinden met diverse leerlingen van verschillende niveaus, leerjaren en culturele achtergronden. Ook met diegenen die niet op jou lijken. 
 • Authenticiteit: Je staat authentiek voor de groep, durft kwetsbaar te zijn en brengt psychologie op een toegankelijke manier over, met een beetje lucht en humor. Je durft je eigen uitdagingen te delen en je normaliseert het praten over emoties, gevoelens en gedachten. 
 • Verantwoordelijkheidsgevoel: Je zorgt voor een veilige omgeving tijdens de lessen, trekt grenzen waar nodig en voelt aan of iets veilig genoeg is om te bespreken. Bij problemen vind je samen met de school en de projectleider een passende oplossing.
 • Professionele ontwikkeling: De kwaliteit van jou als trainer is cruciaal voor het bereiken van onze missie. Jij bent de sleutel tot ons succes! Daarom verwachten we dat je onze missie doorleeft en actief deelneemt aan onze (online) opleidingsmomenten, omdat je jezelf wilt verbeteren en ontwikkelen.
 • Ambassadeurschap: Naast het geven van trainingen, zoeken we trainers die ook als ambassadeurs voor ons willen optreden. Dit kan variëren van een koffietje drinken met iemand van je oude middelbare school, enthousiast vertellen over onze missie en aanbod tijdens een verjaardag, tot het delen van je ervaringen en drijfveren op LinkedIn. Dit alles omdat je volledig achter onze missie staat, het effect ziet in de klas en dit wilt delen met anderen.

Wat bieden wij:

Een toffe ervaring om bij te dragen aan de missie om jongeren meer psychologische kennis te geven. Ook krijg je de juiste begeleiding en materialen om goed beslagen ten ijs te komen. Je wordt onderdeel van een jonge community met enthousiaste psychologen, die elkaar ondersteunen in deze missie en waarmee we elke maand intervisie hebben. We kijken samen op welke manier we onze samenwerking het beste kunnen vormgeven.

 

Hoewel je als trainer voornamelijk alleen voor de klas staat, willen we je ook graag regelmatig zien. We horen graag over jouw succesmomenten en staan klaar om je te ondersteunen bij uitdagende situaties en je ontwikkeling als trainer. Bovendien ben je altijd welkom op ons kantoor in Utrecht om je trainingen voor te bereiden, en vinden we het leuk om je te zien op onze borrels.

Praktische informatie

 • We werken binnen onze organisatie op projectbasis. In bepaalde periodes zijn er dus meer trainingen beschikbaar, dan in andere periodes. In de schoolvakanties heb je vrij. 
 • We hebben een aantal projecten waarbij je langdurig aan een school verbonden bent, maar in de meeste gevallen ben je voor een kortere periode op een school (variërend van eenmalig tot 9 weken). 
 • Dinsdag, woensdag en donderdag zijn onze drukste dagen wat betreft trainingen. 
 • Binnen de organisatie werken we, om goed te kunnen reageren op de vraag vanuit scholen naar trainingen, met twee typen trainers: trainers met een 0-urencontract en zzp-trainers.
 • Als we je aannemen, krijg je toegang tot ons rooster en kun je jezelf inschrijven voor trainingen, aan de hand van jouw beschikbaarheid.

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature?

Stuur dan een mail met je cv en een korte motivatiebrief naar esther@psychologieinhetonderwijs.nl. Vermeld daarin ook je beschikbare werkdagen (of dagdelen), voor zover mogelijk. Binnen vijf werkdagen nemen we contact met je op.